Ravintolat,  Taivaanranta

Mallasviskiä jälkkärissä // Ravintola Taivaanranta

Alunperin minun ei ollut tarkoitus tehdä tätä postausta vielä, mutta työkiireideni vuoksi en ole vielä päässyt tekemään postauksia, joita olen ajatellut. Mutta aloitetaan tällä, ennenkun pääsen käsiksi pian ilmestyviin herkullisiin ruokaresepti-postauksiini.

Kävin viikko sitten illastamassa lahtelaisessa Ravintola Taivaanrannassa ja kokeilemassa mitä herkkuja ravintolan uudelta á la carte -listalta löytyy. Tuntuu ja näyttää siltä, että ravintola nostaa koko ajan tasoaan – ruoan suhteen. 

Astuessani ravintolaan tunnelma oli varsin kiireisen oloinen vaikka ravintola oli varsin tyhjä ja sain hetkisen odotella tiskillä tarjoilijaa.
Alun aperitiivitiedustelun jälkeen saan listan eteeni, johon ehdinkin netissä jo tutustua. Listalta löytyy alkupaloiksi etanoita, härkäcarpacciota, lohiseljankaa. Myös vegaanit on huomioitu listalla kasviskofta ja tattirisotto annoksilla. Pääruokapuolelta löytyy peräti kolmessa muodossa nautaa, porsasta, lintua sekä kuhaa ja haukea.

Olin jo ennalta päättänyt että haluan maistaa ruoan seurana jotain Teerenpelin panimon olutta. Kyselin tarjoilijalta suositusta, joka kävisi sekä valitsemani alku- ja pääruoan kanssa. Tarjoilijan suositus, vaalea luomulager, Luomuleevi oli kyllä nappivalinta kokonaisuudelle. Maltainen, ruohoisen yrttinen, tuoksultaan myös banaania ja päärynää muistuttava olut toimi hyvin läpi aterian.

Alkuruoaksi päätin valita listalta viskiglaseerattua naudan carpacciota sisäfileestä, paahdettua parmesaania, pippurimajoneesia ja pikkelöityjä vihanneksia. Annoksessa on yksinkertaisen hienot maut. Kun haarukassa oli vähän kaikkea ja maistoi yhdessä oluen kanssa, annoksen maut räjähtivät loistavasti ihan uusiin ulottuvuuksiin. Loistava yhdistelmä. Annoksen paahdettu parmesaani ei tosin ollut omaan makuuni, maku oli hyvin voimakas – mielestäni se olisi toiminut tuoreena, annoksen päälle raastettuna paremmin.

Pääruoaksi listalta valikoitui paistettua fasaaninrintaa Wanantaan fasaanitilalta, kauden kasviksia, tryffelivoita ja madeirakastiketta. Koko annos ja sen maut olivat todella loistavat, vaikka alkuvaikutelmaltaan fasaani tuntui hiukan kuivalta. Annoksen maut olivat niin hyvät, ettei se välttämättä olisi tarvinnut olutta taikka viiniä viimeistelemään makukokemusta. Mukana ollut madeirakastike oli yksi parhaista koskaan maistamistani kastikkeista. Keittiö on todella onnistunut.

Jälkiruoaksi maistelin mallasviskillä maustettua kaura-vaniljapannacottaa, humalaa ja kirsikkasorbettia. Annoksessa oli varsin voimakkaat maut – jopa turhankin voimakkaat – joka hieman häiritsi. Yhdistelmä oli kuitenkin herkullinen voimakkaista mauista huolimatta. Annos on kaunis ja houkuttelevan näköinen.

Lahdessa Rautatienkadulla sijaitseva Taivaanranta on ehdottomasti yksi kantapaikoistani. Tunnelma ja palvelu on rentoa, ripeää ja ystävällistä. Ruoka on jokaisella käyntikerrallani ollut erittäin herkullista ja henkilökunta on ammattitaitoista. Iso suositus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *