Fluid gel,  Mustikka,  Pinaattiletut,  Puolukkahillo,  Ruokareseptit

Helppoa ja hyvää kotiruokaa, osa 1: itsetehdyt pinaattiletut

Pinaattiletut itsetehtyinä on ehdottomasti yksi lempiruoistani. Vaikka eineslettujen nappaaminen kaupan valmisruokahyllystä tuntuisikin helpoimmalta vaihtoehdolta, niin mikään ei silti voita itsetehtyjen pinaattilettujen makua. Lettujen valmistus on sitä paitsi nopeaa ja helppoa.

Itsetehdyt pinaattiletut (6 kpl)

Tarvitset:

1 pss (150g) pakastepinaattia
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ dl öljyä
½ tl suolaa
paistamiseen voita

Sulata pinaatti ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.

Paista taikinasta lettupannulla (Ø 18 cm) lettuja. Voit tehdä myös pienempiä, kuten minä tein.

Tarjoa letut sellaisenaan, puolukkahillon -tai muun hillon kera. (Yksi resepti alla)

Minulta löytyi jääkaapista toki puolukkahilloa, mutta löysin pakastimen peränurkasta pussin pakastemustikoita ja mieleeni tuli heti, että haluan kokeilla fluid gelin tekoa.

Mustikka fluid gel

Tarvitset:

4 dl mustikoiden valutuslientä
4 g agar agaria
1 dl sokeria

Sulata mustikoita yön yli siivilässä niin, että valutusliemi päätyy esim kattilaan. Jos olet yhtään yhtä kärsivällinen kuin minä niin heitä jäiset mustikat suoraan kattilaan ja mukaan 2 dl vettä ja sulata mustikat miedolla lämmöllä.

Jos kärsivällisyytesi oli samaa tasoa kuin minun, siivilöi seuraavaksi mustikkaliemi niin, että mustikan palat jäävät pois keitoksesta.

Liemi takaisin kattilaan ja sekaan agar agar sekä sokeri. Kiehauta nopeasti – älä keitä. Tämän jälkeen laitat lämpimän liemen jääkaappiin hyytymään. Kun se on kunnolla hyytynyt, aja se tehosekoittimessa juoksevaksi. Laita valmis fluid gel esim. kastikepulloon ja säilytä jääkaapissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *