Alkuruoka,  Argentiina,  Kananmuna,  Liha,  Malbec,  Mendoza,  Nauta,  Punaviini,  Ruokareseptit,  Viinit

Tartar-pihvi ja Mendozan Malbecia

Klassinen tartar-pihvi on nopea ja helppo tehdä myös kotikeittiössä. Lähes joka kerta, kun tätä herkkua löytää jonkin ravintolan ruokalistalta, niin sitä on pakko tilata.

En ole itseasiassa valmistanut tartar-pihviä kuin kaksi kertaa kotona. Resepti on vielä hiukan kehityksessä ja ensi kerralla voisinkin lisätä tartarin massaan Dijon-sinappia ja suolakurkkua. Mietintämyssyssä on myös pari muuta ideaa reseptin kehittämiseksi. Ensi kerralla voisin muistaa myös hienontaa sipulin mukaan massaan – nythän se on tuossa päällä raastettuna 😀

Annosmäärä: 4
Tekijä:
Tartar-pihvi

Tartar-pihvi

Tartar-pihvi, keltuaista, kaprista ja sipulia
Valmisteluaika: 15 MKokkausaika: 10 MKokonaisaika: 25 M

Tarvitset:

Tartar-pihvi
 • 400 g naudan paistijauhelihaa
 • 1 salottisipuli
 • 6 g kapriksia
 • 1-2 rkl Worcestershire-kastiketta
 • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Keltuainen
 • 1 raaka kananmunan keltuainen per syöjä
 • merisuolaa myllystä

Valmistusohjeet:

How to cook Tartar-pihvi

Tartar
 1. Hienonna ensin salottisipuli.
 2. Mausta jääkaappikylmä jauheliha suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon salottisipuli, kaprikset ja Worcestershire-kastike. Sekoita hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 5 minuuttia.
 3. Jaa massa neljään osaan lautasille ja painele tartar-pihvit muotoonsa esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen.
Keltuainen
 1. Asettele lopuksi raaka kananmunankeltuainen tartar-pihvin päälle.
 2. Riko muna varovasti ja erottele valkuainen keltuaisesta.
 3. Lisää keltuainen tartar-pihvin päälle ja ripottele keltuaisen päälle merisuolaa.
Created using The Recipes Generator

Viinilasillinen

Alamos Malbec 2017

Tartar-pihvin kanssa maistoin punaviiniä Malbec -rypäleestä Argentiinan Mendozasta.

Alamos on juurtunut Argentiinan perustajaviiniperheen historiaan.  Yli 100 vuoden intohimo ja tutkimus viinien takana. Italialaissyntyinen Nicola Catena perusti ensimmäisen viinitarhansa Mendozaan vuonna 1902. Viiniliike on tällä hetkellä saman suvun kolmannen sukupolven hallinnassa, ja se on yksi Mendozan alueen edelläkävijöistä. Yhtiöllä on kolme tuotesarjaa: Catena Alta, Catena ja Alamos. Viiniliike on keskittynyt Malbec-, Cabernet Sauvignon– ja Chardonnay-rypäleiden viljelyyn.

Viininvalmistaja Lucía Vaieretti varttui Mendozassa, missä hänen perheensä on hoitanut viiniköynnöksiä yli 40 vuoden ajan. Hän työskenteli viinitarhoilla vanhempiensa, veljiensä ja siskonsa kanssa nuorena. Alamos Malbec on viinitilan lippulaiva. Se valmistetaan Mendozan Uco-laaksossa ja viini on kypsynyt 6-9 kuukauden ajan amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä.

”Alamos on niin jännittävä viinitila, johon voi kuulua. Se osoittaa mitä Argentiina ja Mendozan viinit voivat olla.
Kun teen viinejä, yritän ilmaista parhaat asiat viinirypäleistämme ja jokaisesta alueesta. ”

Viinintekijä Lucía Vaieretti

Väriltään tummanpunaisen, runsaan, lasin reunoja kohden hieman rusehtaviinkin sävyihin taittuvan viinin tuoksu on melko tuhti ja tummasävytteinen ja kypsän hedelmäinen. Siitä voi erottaa karhunvatukkaa, kypsää metsämansikkaa, makeaa kirsikkaa ja kukkaisuuttakin. Mukana on myös vaniljaa, paahteisuutta, ja maanläheisyyttä; omaan nenään jopa orastavaa sienimäisyyttä ja sammalta. Taaempaa löytyi vielä minttua, tupakkaa ja jopa toffeeta.

Maku on melko täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Pehmeät tanniinit ja reilu hedelmäisyys tekee viinistä helposti lähestyttävän. Omaan suuhun jälkimaku on tasainen, mutta jotenkin tympeä. En tiedä johtuisiko se siitä, etten hirveästi ole Malbec -viinejä maistellut.

Kokonaisuutena Alamos Malbec on helposti lähestyttävä, hedelmäinen ja tasapainoinen viini. Se voisi sopia hienosti esimerkiksi kesän grillin antimien kylkeen. Se toimi kyllä ihan kohtalaisen hyvin myös tartar-pihvin seurassa.

Pisteet: 10,5 p. Hyvä, helposti lähestyttävä ja tasapainoinen viini
Hinta-laatusuhde: 0, Laatu vastaa hintaa

Faktat

Viinityyli: Punaviini
Tuottaja: Bodegas Alamos
Luokitus:
Viinialue: Argentiina, Mendoza
Rypäleet: Malbec
Vuosikerta: 2017
Ostohinta: 10,99€, Alko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *