Ekberg,  Kahvilat,  Ravintolat

Helsingin paras kahvila // Ekberg

Helsingissä on tullut viimepäivinä pyörittyä paljon, milloin minkäkin asian perässä. Entisenä (ja todennäköisesti myös tulevana) helsinkiläisenä pakko aina vaan todeta, kuinka hyvin viihdyn kaupungissa.

Viime maanantaina Helsingin, meillä Lahessa kutsutun Hesan kaduilla kävellessä mietin, että mikä voisi olla mukava lounas/kahvipaikka, johon mennä viettämään aikaa. Mieleen tuli heti ensimmäisenä Ekberg, ihme kyllä. Kerran aiemmin täällä käyneenä muistan todenneeni takaisin katutasoon päästyäni, että olipas hiukan kallis leivos, vaikka paikan tasoon ja palveluun nähden hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Kamala – maanantaipäivä ja sitä vaan kuohuviiniä juopotellaan keskellä kirkasta päivää. Ei vaan, mielestäni lounaalla voi aivan hyvin nauttia ruoan kanssa lasin viiniä. Se ei ole Suomessa kovin yleistä, mutta uskon sen yleistyvän.

Olisin nauttinut mielelläni samppanjaa, mutta päädyin lopulta lasilliseen hyvää Crémantia. Ekbergistä ei nimittäin saa samppanjaa laseittain ja piccolopullon hinta (26€) tuntui tähän hetkeen turhan hinnakkaalta vaihtoehdolta.

Ekbergin menu on monipuolinen: juoma- ja ruokavaihtoehtoja löytyy moneen makuun. Itse tilasin listalta kermaisen metsäsienikeiton (13,90€), joka oli omaan suuhuni valitettavasti varsin mauton kokemus. Odotin keitolta rikkaampaa sienen makua ja hieman täyteläisempää koostumusta. Hinta-laatusuhde tässä ei aivan kohdannut.
Keiton kanssa tarjottu leipä oli aivan loistavaa, 150-vuotiaaseen juureen leivottua, jota saa ostaa mukaan myös leipomomyymälästä.

Mulla on tällä hetkellä päällä jokin macarons-villitys, joten jälkiruoaksi oli ehdottomasti saatava pari leivosta. Makuvaihtoehtoina oli ihan ehdoton lempparini pistaasi, vadelma ja passion. Päädyin valitsemaan pistaasin ja vadelman, tosin jälkikäteen harmittelin miksi en tilannut kolmanneksi myös passionia. Ehkä ensi kerralla.

Ekbergin macarons-leivokset ovat loistavia, niiden maut ovat upeita eikä niitä ole missään nimessä hinnalla pilattu. Pelkästään näiden takia voisin jo mennä kahvilaan, mutta myös ennenkaikkea palvelun takia: ammattitaitoista, arvokasta, ystävällistä ja asiakasta arvostavaa palvelua. Tämä on eittämättä ehdottomasti Helsingin paras kahvila, jos minulta kysytään. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *