Mosel,  Riesling,  Saksa,  Valkoviini,  Viinit

Rieslingiä kevääseen // Blitz Riesling

Aurinko paistaa, ilmat lämpenee ja kevät tekee kovasti tuloaan. Hyvä hetki maistella puolikuivaa Rieslingiä hyvässä seurassa ja vaan nautiskella olostaan – kaikesta meneillään olevasta huolimatta.

Dr. Pauly-Bergweilerin viinitilan tärkein omaisuus koostuu viinitarhoista. Tilalla on 15 erilaista viinitarhan sivua Braunebergin ja Erdenin kylien välillä 20 kilometrin matkalla ja jokaisella viinitarhalla on oma luonteensa. Näiden viinitarhojen laaja hoito, yhdistettynä tarkoituksellisesti alhaisiin satoihin ja valikoivaan poimintaan, takaavat poikkeukselliset viinit ja niiden yksilöllisen ja ainutlaatuisen luonteen.

Laadun suuntautumista jatketaan viinikellarissa. Riesling-viinirypäleet jalostetaan nykyaikaisissa tiloissa aivan Bernkastelin ulkopuolella. Työnkulku on keskittynyt viinirypäleiden ja nuorten viinien hellään käsittelyyn. Viinit valmistetaan huolellisesti sen varmistamiseksi, että tietyn viinitarhan tyypilliset maut ja aromit säilyvät.
Viinit käyvät ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä, kunkin eri viinitarhan viinirypäleet erikseen. Käyminen on lämpötilasäädeltyä ja sitä pidetään erittäin hitaana ja matalassa lämpötilassa aromien monimuotoisuuden ja viinien elinvoiman säilyttämiseksi.

Blitz Riesling

Kirkas, hyvin vaaleankeltainen ja vihertävä väri. Tuoksu on raikas ja hedelmäinen, josta voi aistia omenaa, päärynää ja sitrusaromeja. Mukana on myös kivellisiä hedelmiä, kuten aprikoosia ja persikkaa, myös hentoa kukkaisuutta ja hunajaisuutta.

Puolikuiva maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Sitrusmainen hapokkuus kannattelee hyvin runsaan hedelmäisen viinin makumaailmaa. Jälkimaku on miellyttävä, tasainen ja melko pitkä.

Kokonaisuutena Blitz Riesling on helposti lähestyttävä ja kesäinen viini seurusteluun. Se voisi sopia hienosti myös keveiden kalaruokien ja kesäisten salaattien kumppaniksi. Makeutensa ansiosta sitä voisi kokeilla myös itämaisen keittiön antimien kanssa.

Pisteet: 9 p. Hyvä, varsin tavanomainen puolikuiva Riesling
Hinta-laatusuhde: 0, Laatu vastaa hintaa

Faktat

Viinityyli: Valkoviini
Tuottaja: Dr. Pauly-Bergweiler
Luokitus: Qualitätswein Mosel
Viinialue: Saksa, Mosel
Rypäleet: Riesling
Vuosikerta: 2018
Ostohinta: 9,98€, Alko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *