Ale,  Oluet,  Pizza

Pizzaa ja olutta perjantaihin: paras pizzapohja

Taas on yksi viikko vierähtänyt ihan huomaamatta ja näin perjantain kunniaksi voikin herkutella hyvin pizzalla ja maistella sen seurana hieman tummempia oluita. Olen pahoillani kuvamateriaalin vähyydestä tässä postauksessa – kuvien lisäyksessä oli pieniä teknisiä ongelmia, mutta toivottavasti pidätte reseptistä.

Annosmäärä: 4
Tekijä:
Paras pizzapohja

Paras pizzapohja

Paras napolilainen pizzapohja
Valmisteluaika: 29 H & 10 MKokkausaika: 15 MKokonaisaika: 29 H & 25 M

Tarvitset:

Pizzapohja
  • 450 g pizzajauhoja
  • 11 g kuivahiivaa
  • 9 g suolaa
  • 290 g vettä (25-asteista)

Valmistusohjeet:

How to cook Paras pizzapohja

Pizzataikinan valmistus
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Vaivaa kunnes taikina on kiinteä.
  2. Anna taikinan nousta 5 tuntia huoneenlämmössä.
  3. Tämän jälkeen vaivaa 5 min ja anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa vähintään 24 tuntia.
  4. Ota taikina jääkaapista tuntia ennen pizzojen valmistusta ja jaa taikina 4 osaan.
  5. Muotoile taikina pyöreäksi pizzapohjaksi ja lisää haluamasi täytteet.
  6. Paista kuumassa uunissa (300 astetta) pizzakiven päällä 5 minuuttia.
Haluatko kokeilla tätä reseptiä?
Tägää @culinary__journey ja lisää hashtag #bestpizza
Created using The Recipes Generator

Blogin ensimmäiset oluet maistelussa

En ole ennen päivittänyt blogissani juurikaan asiaa oluesta, mutta nyt näin pizzaperjantain kunniaksi maistelin kahta erilaista tummaa olutta. Oluet eivät ole vahvinta osaamisaluettani, mutta joskus on kivaa maistella jotain uutta ja kumpaakin olutta tuoksuteltuani, löysin sieltä jotain ylöskirjoitettavaa:

Ensimmäisenä maisteluvuoroon pääsi Fullers’in Past Masters 1981 ESB. Olut on väriltään meripihkanruskea ja sen tuoksussa on toffeista maltaisuutta, siirappia ja aavistus yrttisyyttä. Makumaailmaltaan se on keskitäyteläinen.

Toisena maisteluvuoroon pääsi samoten Fullers’in tuotantoa oleva vuosikerrallinen Vintage Ale 2019. Tämä olut oli väriltään myös meripihkan – ehkä enemmän punaisen rusehtava. Tuoksu sekä maku on ensimmäiseen olueen verrattuna täyteläisempi, karamellimainen, siirappinen ja suolaisen hedelmäinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *