Jälkiruoka,  Marjat ja hedelmät,  Ruokareseptit

Keväinen lakkakääretorttu

En ole oikein leipurityyppiä, mutta viettäessäni leppoisaa karanteeniani Itä-Suomessa, pääsin leipomaan tätini kanssa kääretortun jälkiruoaksi pääsiäispöytään. Pääsiäinen meni jo ajat sitten ja vieläkin mä jauhan siitä. Pitäis varmaan mennä eteenpäin 😀

Meidän kääretortusta tuli sen verran iso, että sitä piti hieman leikata ja saatiinkin siitä aikaan hauskan muotoinen. Tämä kääretorttu sai täytteekseen lakkahilloa ja kaurakermaan valmistettua vaniljaista kermarahkaa. Torttu koristeltiin vielä levittämällä kermarahkaa sen päälle käärimisen jälkeen ja päälle vielä lemon curdia ja Maraboun tummaa suolakinuski-suklaata.

Tekijä:
Keväinen lakkakääretorttu

Keväinen lakkakääretorttu

Lakkakääretorttu, lemon curdia ja tummaa suklaata
Valmisteluaika: 3 H & 5 MKokkausaika: 55 MKokonaisaika: 3 H & 60 M

Tarvitset:

Lemon curd – sitruunatahna
  • 2 sitruunan kuori
  • 1 dl sitruunamehua
  • 3 keltuaista
  • 3/4 dl hillosokeria
  • 3/4 dl sokeria
  • 50 g voita
Lakkakääretorttu
  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl Kaslink Aito Kauravispi kaurakermaa
  • 200 g Valio Viola Vanilja tuorejuustoa
  • 2 dl lakkahilloa

Valmistusohjeet:

How to cook Keväinen lakkakääretorttu

Aloita valmistamalla lemon curd
  1. Raasta sitruunoiden kuori ja purista 1 dl mehua. Laita kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit kattilaan.
  2. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee.
  3. Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen.
  5. Laita sitruunatahna kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Kääretortun valmistus
  1. Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  3. Kääretorttupohjan paistuessa uunissa vispaa kaurakerma kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto kerman joukkoon. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
  4. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  5. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle ensin hillo ja sen päälle kermarahka. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  6. Halutessasi voit levittää kermarahkaa vielä käärityn tortun päälle, kuten me teimme tällä kertaa. Koristele halutessasi.

Vinkkejä valmistukseen:

Kääretortun jauhoista osan kannattaa olla tärkkelyspitoisia jauhoja, kuten peruna-, maissi- tai ohratärkkelysjauhoja. Pelkillä vehnäjauhoilla leivottu pohja repeilee herkästi käärittäessä. Gluteeniton kääretorttu syntyy käyttämällä 1 ½ dl perunajauhoja tai 1 dl perunajauhoja ja 3 rkl kaakaojauhetta. Myös mantelijauheen (1 dl) ja perunajauhojen (½ dl) yhdistelmä toimii hyvin. Leivinpaperin saa helpommin irti kääretorttupohjasta, kun laittaa märän, puhtaan keittiöpyyhkeen kumotun kääretortun päälle leivinpaperille jäähtymisen ajaksi.
Haluatko kokeilla tätä reseptiä?
Tägää @culinary__journey ja lisää hashtag #cloudberryswissroll
Created using The Recipes Generator

Kääretortun valmistus onnistui hyvin ja se maistui kaikille (katosi harvinaisen nopeasti tarjoiluastialta). Mietin myös, mikä jälkiruokaviini olisi voinut käydä tämän kanssa ja ainoa mikä mieleen tuli, on ehdottomasti Ainoa Wineryn Valokki 2017, hollolalaisen marjaviinien tuottajan upea lakkaviini. Sitä on saatavilla Alkonkin valikoimasta ja menee todellakin testiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *