Lasagne,  Lohi,  Marlborough,  Pääruoka,  Pinot Noir,  Rose,  Ruokareseptit,  Sauvignon,  Uusi-Seelanti

Lohilasagnea ja roseeta

Lohilasagne sopii kevääseen, mutta miksei myös talviherkuksi. Itse söin tätä herkkua ensi kerran Tapaninpäivänä, vuosi taisi olla 2017 ja siitä saakka olen ollut sitä mieltä, että normilasagne jää lohilasagnelle kakkoseksi. Tämä lasagne on ehkä aavistuksen suuritöisempi kuin tavallinen lasagne, mutta on kaiken vaivansa arvoinen – se nimittäin suorastaan sulaa suussa!

Annosmäärä: 6
Tekijä:
Lohilasagne

Lohilasagne

Valmisteluaika: 15 MKokkausaika: 1 H & 5 MKokonaisaika: 1 H & 20 M

Tarvitset:

Lohilasagne
  • 10-12 lasagnelevyä
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 3 rkl öljyä
  • 3 dl kalalientä
  • 500 g ruodotonta lohifileetä
  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Kahden juuston juustokastike
  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 150 g Emmental juustoraastetta
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta

Valmistusohjeet:

How to cook Lohilasagne

Lasagnen valmistus
  1. Kuori porkkanat ja viipaloi ohueksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota öljyssä pannulla basilikan ja sitruunankuoren kanssa viisi minuuttia.
  2. Lisää pannulle kalaliemi ja lohifilee. Keitä 5-10 minuuttia kannen alla, tai kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää. Ota lohi pois pannulta.
  3. Muussaa kasvikset hienommiksi. Paloittele lohi hienoksi ja lisää pannulle kasvisten joukkoon.
  4. Pehmennä mascarpone lusikalla notkeaksi ja sekoita munien kanssa. Lisää lohikastikkeeseen. Mausta suolalla.
  5. Sulata voi kattilassa juustokastiketta varten. Lisää jauhot ja kypsennä niitä voissa sekoitellen pari minuuttia.
  6. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita koko ajan voimakkaasti. Kun kaikki maito on lisätty ja kastike on kuumaa, lisää juustoraaste ja vuohenjuusto vähän kerrallaan sulamaan sekaan. Mausta ja sekoita tasaiseksi. Säästä vähän juustoraastetta kuorrutusta varten.
  7. Levitä lohikastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle ja sen päälle lasagnelevyjä.
  8. Levitä lasagnelevyjen päälle taas lohikastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Täytä vuoka näin ja jätä päällimmäiseksi kerrokseksi lasagnelevyt, joiden päällä on vain juustokastiketta.
  9. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista lasagnea 200 asteessa uunin keskitasolla 35–45 minuuttia.
  10. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
  11. Koristele tarjoiluvaiheessa kirjolohen mädillä, kylmäsavustetulla lohella ja basilikalla.
Haluatko kokeilla tätä reseptiä?
Tägää @culinary__journey ja lisää hashtag #bestsalmonlasagne
Created using The Recipes Generator
Lohilasagne suorastaan sulaa suussa. Lasagne on vähän sellainen ruoka, että sitä tulee syötyä kerralla aina vähän liikaa.

Seuraavaksi piti miettiä, että mitähän viiniä sitten lasagnelle?! Olen saanut kunnian olla viiniemme valitsija – mikäpä siinä.

Mietiskelin, lähtisinkö liikkeelle puhtaasti maan mukaan: lasagne tulee Italiasta – miksei viinikin? Käytimme lasagnessa sekä lämminsavu että kylmäsavulohta ja sen pohjalta valitsin kuitenkin Sauvignon Blanc voittoisen roseeviinin Uudesta-Seelannista, jossa on mukana ripaus Pinot Noiria tuomassa viiniin marjaisaa runsautta. Sauvignon Blanc ja savustettu lohi – match made in heaven!

Viinilasillinen

Mud House Sauvignon Blanc Rosé 2018

Noin 20 vuotta sitten Mud Housen -viinitilan perustajat saapuivat Marlborough’n ja rakastuivat alueen viininviljelymahdollisuuksiin. Aloittaessaan viinitarhojen perustamisen, he rakensivat ensin itselleen talon paikallisesta ”mudasta”, näin syntyi myös viinitilan nimi Mud House.

Mud House viljelee viiniä kolmella alueella Etelä-Saarella: Marlborough’ssa, Waipara Valley’ssa ja Central Otagossa. Mud Housen viinit edustavat premium –laatua.

Mud Housen viinit ovat varma valinta, kun viiniltä toivotaan laatua. Talo tunnetaan ennen kaikkea herkullisista Sauvignon Blanc -viineistä.

Myös tämä talon viini pohjautuu valkoiseen Sauvignon Blanc -rypäleeseen (96%) ja mukana on myös hitunen Pinot Noiria (4%). Tämä roseeviini valittiin vuoden parhaaksi roseeviiniksi vuonna 2019 Vuoden Viinitkilpailussa.

Viini on väriltään hennon lohenpunainen. Sen tuoksu on runsas ja siitä voi aistia Sauvignon Blanc -rypäleelle tyypillistä herukanlehteä, karviaista ja raparperia. Siitä löytyy lisäksi hentoa marjaisuutta ja orastavaa kukkaisuuttakin.

Maku on kuiva ja pirskahteleva ja toistaa tuoksun aromit tarkasti. Veden kielelle nostattava hapokkuus ryhdittää hyvin makumaailmaltaan varsin hedelmäistä viiniä. Jälkimaku on pitkä ja kevyen yrttinen ja omenainenkin.

Kokonaisuutena Mud House Sauvignon Blanc Rosé on varsin ryhdikäs, kuitenkin helposti lähestyttävä, hedelmäinen, pirskahteleva ja puhdaspiirteinen roseeviini. Se sopii loistavasti kesäjuomaksi ja esimerkiksi erilaisten kalaruokien kumppaniksi. Se voisi toimia hyvin myös vaaleiden liharuokien kaverina.

Pisteet: 11 p. Hyvä, kuitenkin varsin tavanomainen viini.
Hinta-laatusuhde: 0, Laatu vastaa hintaa

Faktat:

Viinityyli: Roseeviini
Tuottaja: Mud House Wines
Luokitus:
Viinialue: Uusi-Seelanti, Marlborough
Rypäleet: Sauvignon Blanc (96%), Pinot Noir (4%)
Vuosikerta: 2018
Ostohinta: 14,98€, Alko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *