Brunssi,  Kala,  Lohi,  Ruokareseptit,  Voileipäkakku

Voileipäkakkutikkarit

Vappua juhlittiin hyvän ruoan ja juoman merkeissä ihan vaan kotioloissa tänä vuonna. Päiväsaikaan nautimme ihanasta Espanja-teemaisesta brunssista pienellä porukalla kuohuviinin kera ja illan koittaessa siirryimme vähän suomalaisempiin makuihin, kuten alta löytyviin voileipäkakkutikkareihin.

Annosmäärä: 10-15 kpl
Tekijä:
Voileipäkakkutikkarit

Voileipäkakkutikkarit

Valmisteluaika: 5 MKokkausaika: 10 MKokonaisaika: 15 M

Tarvitset:

  • 100 g ruisleipää
  • 1/4 dl maitoa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 180 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1/2 dl silputtua tilliä
  • parmesaaniraastetta ja tillisilppua koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Hienonna ruisleipä murumaiseksi blenderin silppuamisteholla.
  2. Laita muruset kulhoon ja sekoita joukkoon maitotilkka.
  3. Silppua veitsellä kylmäsavulohi erittäin pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin.
  4. Muotoile massasta pallukoita ja pyörittele niitä parmesanraasteen ja tillisilpun joukossa.
  5. Pistä lopuksi jokaiseen palloon cake pop -tikku ja asettele voileipäkakkutikkarit tarjolle.
Haluatko kokeilla tätä reseptiä?
Tägää @culinary__journey ja lisää hashtag #sandwichcakepops #culinaryjourney
Created using The Recipes Generator

Vapun aikana tuli maistettua myös kolmea eri kuohuviiniä, joista en ihan vaan vapun kunniaksi kirjoitellut arvosteluita. Joskus täytyy antaa itselleen aikaa vaan rentoutua ja nauttia.

De Chanceny Excellence Vouvray Brut 2016

Campo Viejo Reserva Cava Brut oli Espanja-teemaisen brunssipöydän seuralainen

LAB Sparkling Brut 2017 oli varsin mielenkiintoinen kuohuviini Portugalista. Mielestäni sen jälkimaku muistutti aivan marsipaania.
Ihanan vappubrunssin antimista löytyi niin perunamunakasta, karitsanlihapullia kera manchego-juuston ja aprikoosihillon, oliivi-kapristahnaa ja tomaattia patongin päällä sekä hieman Espanjasta poiketen mozzarellaa – mutta kuitenkin Serrano-kinkkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *