Jälkiruoka,  Kakku,  Mansikka,  Marjat ja hedelmät

Tyylikäs ja herkullinen Britakakku

Meillä eilisen äitienpäivän juhlapöydästä löytyi jälkiruokana ihana Britakakku. Keväisiin ja kesäisiin juhliin sopiva Britakakku on tyylikäs ja aina yhtä herkullinen. Marenkikuorrutus tekee kakusta rapean ja näyttävän. Me käytämme täytteessä tavallisen kerman sijasta kaurakermaa, joka tuo mielestämme lisää herkullisuutta kakun makuun.

Tekijä:
Britakakku

Britakakku

Valmisteluaika: 35 MKokkausaika: 20 MKokonaisaika: 55 M

Tarvitset:

Kakkupohja
  • 175 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelimaitoa tai maitoa
Marenkikuorrutus
  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl mantelilastuja
  • voita tai margariinia leivinpaperin voiteluun
Täyte
  • 1 l mansikoita
  • 2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 3 dl mansikoita valmiin kakun päälle

Valmistusohjeet:

  1. Aseta leivinpaperi ison uunipellin (35 x 40 cm) päälle ja voitele se.
  2. Vaahdota kakkupohjaa varten voi tai margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan vispaten.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan jauhoseos ja maito vuorotellen.
  4. Levitä heti taikina voidellun leivinpaperin päälle. Tasoita pinta lastalla tasaiseksi.
  5. Pese ja kuivaa sähkövatkaimen vispilä. Tee heti seuraavaksi marenkivaahto.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä välillä sekoittaen. Levitä marenki kuohkeaksi tasaiseksi kerrokseksi pohjalevyn päälle. Ripottele pinnalle kauttaaltaan mantelilastuja.
  7. Paista pohjia 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 minuuttia kauniin kullankeltaiseksi. Ota levy pois uunista ja anna jäähtyä.
  8. Leikkaa pohja 3 osaan, tee 2 kpl 20 x 20 cm isoa neliötä ja muotoile kolmas neliö jäävistä suorakaiteista (10 x 20 cm + 10 x 20 cm).
  9. Viipaloi tai paloittele mansikat. Vatkaa täytettä varten kaurakerma vaahdoksi. Lisää vaniljatuorejuusto
  10. Asettele yksi iso pohjalevypala marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä pohjalevylle mansikkaviipaleita ja niiden päälle rahkatäytettä. Nosta päälle toinen suorakaiteista koottu levy marenkipuoli ylöspäin. Täytä samalla tavoin mansikoilla ja rahkatäytteellä. Asettele kolmas pohjalevypala päälle.
  11. Koristele Britakakku kauniisti mansikoilla.
Created using The Recipes Generator

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *