Leivonnaiset,  Ruokareseptit

Maukkaat briossisämpylät

Briossisämpylä on hampurilaisen perusta. Se on helppo valmistaa itse, mutta vaatii hieman vaivannäköä. Vaivannäkö kuitenkin palkitsee ja tuloksena on pehmeä, varmasti kehuja keräävä maukas hampurilaissämpylä.

Briossisämpylän juuret ovat Ranskassa, jossa näitä nautitaan muun muassa aamiaisella. Briossisämpylä on myös erinomainen hampurilaissämpylä. Se on pehmeämpi ja murenevampi kuin tavallinen sämpylä ja sämpylän pieni makeus korostaa hampurilaispihvin suolaisuutta ja kastikkeen happamuutta.

Tavallisesta hiivataikinasta poiketen briossisämpylätaikinan nostatusaika on pidempi; peräti neljä tuntia. Jos kuitenkin vatsa kurnuttaa sairaalloisesti niin ole huoleti, voit myös hiukan oikoa ja nostattaa taikinaa kahden tunnin sijaan vain puoli tuntia 🙂

Annosmäärä: 8 sämpylää
Tekijä:
Briossisämpylät

Briossisämpylät

Valmisteluaika: 4 hourKokkausaika: 35 MKokonaisaika: 4 H & 35 M

Tarvitset:

Briossisämpylät
 • 2,5 dl lämmintä maitoa
 • 2 rkl sokeria
 • 2 tl hienoa merisuolaa
 • 1 kananmuna
 • 7-8 dl erikoisvehnäjauhoja
 • 2 tl kuivahiivaa
 • 40 g pehmeää huoneenlämpöistä voita

Valmistusohjeet:

 1. Sekoita keskenään kulhossa maito, sokeri, suola ja kananmuna.
 2. Sekoita hiiva pieneen määrään vehnäjauhoa ja sekoita nesteeseen. Lisää loput jauhot vähitellen.
 3. Vaivaa lopuksi pehmeä voi taikinaan. Taikina on valmista noin 10 minuutin koneella vaivaamisen (käsin 10–20 minuuttia voimista riippuen) jälkeen, kun se irtoaa kulhon seinistä ja on tasaisen kimmoisaa.
 4. Anna briossitaikinan kohota kulhossa 2 tuntia.
 5. Leivo taikinasta kahdeksan (8) briossisämpylää ja anna kohota 2 tuntia.
 6. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
 7. Paista briossisämpylät 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Created using The Recipes Generator
Briossisämpylän juuret ovat Ranskassa, jossa niitä nautitaan muun muassa aamiaisella. Briossisämpylä on myös erinomainen hampurilaissämpylä. Se on pehmeämpi ja murenevampi kuin tavallinen sämpylä ja sämpylän pieni makeus korostaa hampurilaispihvin suolaisuutta ja kastikkeen happamuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *